Tips van een bestseller-auteur voor het slim verkopen van boeken met Autorespond

Mieke Kosters boeken

Tips van een bestseller-auteur voor het slim verkopen van boeken met Autorespond

Slim verkopen van boeken met Autorespond. Eén van de zaken waar onze klanten Autorespond voor gebruiken is boeken verkopen. In combinatie met emailmarketing kan dat leiden tot krachtige bedrijfsgroei.

Lees hoe bestseller auteur Mieke Kosters van Skinnyminds dat slim aanpakt.

Mieke Kosters was mijn coach. Ik las haar boek: ‘Het geheim van slanke mensen’, haar bekendste boek. ‘’Elke dag chocola, 12 kilo eraf”, stond erbij en dat fascineerde mij uiteraard, hoewel ik het niet geloofde. Later volgde ik programma’s bij haar. Haar lessen waren leerzaam en krachtig en zorgden tot op de dag voor een verandering in mijn eetkeuzes. Misschien hoor ik haar stem altijd in mijn hoofd als ik een buffet zie, hoewel ik deze ook weleens beleefd kan negeren.

Later werd Mieke klant bij ons en ging zij de emailmarketing van haar coachbedrijf Skinnyminds via Autorespond laten lopen. Ze schreef nog meer boeken en heeft inmiddels een eigen boekwinkel gekoppeld aan de Autorespond- shoppingcart op haar website. 

Al haar boeken gaan over afvallen. Niet met een dieet maar door gedragsverandering. Als jij wilt stoppen met lijnen, starten met genieten van lekker eten én toch graag wat kilo’s kwijt wilt raken, dan zijn haar boeken heel geschikt.

Ik heb Mieke gevraagd hoe ze het aanpakt en of ze tips kan geven aan iedereen die zijn bedrijfsomzet wil laten toenemen via een boek. 

” Mijn boeken worden uitgegeven bij Overamstel, Carrera culinair. Je kunt ze overal kopen, in elke boekhandel en op mijn eigen site.

In eerste instantie gaf ik mijn boek in eigen beheer uit. Als je dan wilt dat je boek overal verkrijgbaar is, moet je zien te regelen dat je bij het Centraal Boekhuis (CB) komt te liggen. Dat is best duur. Daarvoor had ik destijds een tussenpersoon ingeschakeld. Die verzamelde boeken van mensen die ze zelf uitgaven en maakten dan een gezamenlijke deal. Daarmee was het haalbaar. Nu gaat dit allemaal via mijn eigen uitgever. 

Als je zelf je boeken wilt verkopen op je site, moet je met je uitgever regelen dat je boeken krijgt om te verkopen (of je koopt ze in). En je moet iemand hebben die ze daadwerkelijk verstuurt. Dat is best wat werk.

Ik werk al vanaf het begin (2011) met mijn schoonmoeder. Zij is nu 82 jaar oud en vindt het nog altijd heel leuk om de verkoop van mijn boeken te regelen. Ze checkt dagelijks de boekverkoop, doet de boeken in enveloppen en brengt ze naar de post. Ze wil niet stoppen, omdat ze het heerlijk vindt om zo nog een beetje te werken. In het begin waren het honderden boeken per dag. Inmiddels is het wat rustiger…  Maar ik ben bezig met een nieuw boek, dus wie weet. Ik hoop dat ze dat aankan. 🙂

Mieke Kosters: Autorespond bevalt mij heel goed! AR werkt makkelijk, het is compleet en alles is in het Nederlands, met NL helpdesk.

Ik gebruik AR vooral als email-verzendhuis en voor marketing automation. We hebben verschillende workflows lopen. Email & onlinemarketing zijn onze belangrijkste saleskanalen, dat zorgt voor het belangrijkste deel van onze omzet.

Als mensen bij ons een gratis checklist, een e-book met 35 psychologische tips of recepten, etc. aanvragen dan komen ze in een workflow. Dat betekent dat wij ze verschillende emails sturen, met als doel uiteindelijk een programma bij ons af te nemen. 

Wij proberen in te schatten in welke fase mensen zitten. Als ze ons net leren kennen, willen ze nog niet kopen, dan geven we vooral veel waarde weg en schrijven we mails met inhoud. Als ze verder gaan, dus zich aanmelden voor een (gratis) workshop of een boek kopen, dan komen ze in de volgende fase. Dan zijn ze echt geïnteresseerd. Als ze die fase doorlopen, komen ze in de ‘aankoop fase’ en doen we ze een aanbod voor ons coachplan. Elke fase heeft z’n eigen specifieke mails (zo’n 6 per fase).”

Wil je je boek in eigen beheer uitgeven en laten printen on demand? En slim boeken verkopen met Autorespond? Dan kan met de Autorespond-Scanlaser koppeling.

Mieke Kosters en Welmoet Babeliowsky

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.