Keuze voor een andere shoppingcart bij Autorespond

Keuze voor een andere shoppingcart bij Autorespond

Zoals we al eerder aankondigden, heeft Autorespond een nieuwe shoppingcart ontwikkeld: de ‘embedded shop’ die op je website geïnstalleerd moet worden. Deze kan vanaf nu in gebruik worden genomen.

Lees hieronder wat de voordelen zijn en waarom je hem wel of niet in gebruik neemt. De huidige shoppingcart blijft gewoon bestaan naast de nieuwe.

Deze nieuwe shop is onderdeel van een reeks vernieuwingen die Autorespond aan het doorvoeren is. Binnenkort komt er nog een ultra-compacte betaalknop bij die je overal op je website kan plaatsen!

De nieuwe shoppingcart heeft enkele voordelen ten opzichte van de huidige.

1. De gebruiker hoeft je website niet meer te verlaten. De shop is ge-embed op je website. Dat wil zeggen dat men na het aanklikken van de bestel-shop op jouw site blijft en pas voor het afrekenen bij de bank, de site verlaat.

2. Er is een winkelwagentje icoontje bijgekomen. Dat betekent dat als je meerdere producten verkoopt, men makkelijker producten kan toevoegen bij het bestellen.

3. De upsell mogelijkheden zijn iets uitgebreid. Je kan makkelijker productlinks van andere producten toevoegen.

4. We ondersteunen single page/ single product checkout, waarbij de klant in één scherm kan betalen. Wanneer je slechts één product verkoopt (let op; zonder vrije velden en productkenmerken) op een salespagina, kan je klant dus sneller uit-checken. Er is dan namelijk een scherm minder.

5. Er zijn meer zaken instelbaar qua kleuren en teksten.

6. Er is geen apart bestelformulier meer nodig om extra ‘vrije velden’ toe te voegen. Die zijn nu geïntegreerd in de check-out. Voor productkenmerken geldt hetzelfde, ze komen in de check-cout onder een knop Opties.

7. Er is een counter toegevoegd om de urgentie van kortingen en producten die verlopen te verhogen.

8. Wanneer een klant afrekent die een bedrijf invult en daarbij niet Nederland als land kiest, wordt automatisch de btw verlegd en het btw-nummer wordt verplicht.

Voor onze Belgische klanten betekent het dat voor EU-ondernemers die iets kopen, hun btw automatisch wordt verlegd en het btw nummer verplicht moet worden ingevuld.

Hoe ga je te werk? In je administratie moet er iets aangezet worden en op je site moeten er een plugin worden toegevoegd. Het begint allemaal in je account; in menu Instellingen | Shoppingcart | Embedded Shop. Lees daar de tekst goed en volg de instructies op.

Je hoeft niet alles gelijk over te zetten, maar je kunt beginnen met een eerste product. De andere shoppingcart blijft gewoon bestaan. Je kunt dezelfde producten dus op twee manieren gaan verkopen, binnen of buiten je site. De link is dan wel uiteraard verschillend.

Alles via video’s bekijken? Dat kan hier. (kies de categorie Embedded shop inrichten).

Heb je nog vragen? Stuur ze naar support@autorespond.deskpro.com.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website