Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op jun 3, 2010 in Overige | 0 reacties

Wordt jouw nieuwsbrief genegeerd?

Het kan iedereen overkomen die een event of workshop organiseert. (Of een e-book of ander product verkoopt) Dat je je marketingcampagne perfect hebt voorbereid en veel aandacht aan je nieuwsbrief hebt besteed. Dat je de landingspagina’s en het aanmeldformulier klaar hebt gezet. Maar dat men je desondanks links laat liggen waardoor het resultaat bitter tegenvalt. Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer.

Wat kan je daaraan doen en hoe voorkom je dit voor de volgende keer? Ik geef je zes tips.

1. Zorg dat je ruim op tijd begint met je campagne, zodat je tijdig kunt bijsturen wanneer de resultaten tegenvallen. Er is dan nog tijd beschikbaar voor een tweede ronde waarmee je alsnog mensen binnen weet te halen.

2. Het matige resultaat van je campagne reflecteert waarschijnlijk dat je marketingboodschap niet duidelijk is geweest, dat je niche niet goed gedefinieerd is en dat je teksten niet wervend genoeg geschreven zijn. Probeer te ontdekken of dat klopt en waar dat in zit.

3. Het kan ook zijn dat de prijs te hoog is ten opzichte van de te verwachte waarde.

4. Waarschijnlijk heb je onvoldoende de behoefte van je doelgroep gepeild, maar heb je je gebaseerd op iets waarvan je zelf denkt dat zij behoefte hebben. Opnieuw in gesprek gaan, luisteren naar je klant kan dan helpen. Probeer vooral te achterhalen waardoor zij zich getriggerd zouden worden zich op te geven, te kopen etc.

5. Praat jezelf niet de grond in, maar blijf positief. Waarschijnlijk kun je er veel van leren, zodat je het de volgende keer beter kunt doen. Marketing is een proces van vallen en opstaan, waarbij je steeds gaat uitproberen en steeds opnieuw leert.

6. Laat een expert eens naar je teksten kijken.

7. Wanneer je op tijd begonnen bent, kun je nog een hoop redden door aan je teksten te gaan sleutelen. Herstart eventueel de campagne met nieuw materiaal. De meeste mensen zullen dat niet opmerken dus daarover hoef je je geen zorgen te maken.

Welmoet Babeliowsky

Mijn e-book Meer verdienen met e-mailmarketing is vanaf vandaag te koop. Klik hier wanneer je er meer over wilt lezen. Je kunt het ook direct bestellen. Dan ontvang je de downloadlink meteen.

E-book voor ondernemers, professionele dienstverleners die meer willen verdienen met een ezine of nieuwsbrief
€ 17,50 exclusief btw

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>