Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op nov 19, 2014 in Overige | 0 reacties

Welke online training verkoopt het beste?

Zoals je misschien gemerkt hebt kan het aanbieden van een online training heel lucratief zijn voor je coachings- of adviespraktijk. Met onderstaande tips probeer ik je op weg te helpen.

1. Zoek de doelgroep binnen je doelgroep

Je werkt als het goed is voor een doelgroep. (Als je die nog niet goed weet heb je een groot probleem en kan je beter nog even wachten met online trainingen). Voor online trainingen is het echter nodig om deze groep verder te verfijnen, zodat je je training heel specifiek kunt maken. Dat is namelijk een voorwaarde om hem goed te kunnen verkopen.

Bijvoorbeeld: stel het probleem van je doelgroep is dat ze werkloos zijn. Met jouw training kun je ze helpen om een baan te vinden. Dat onderwerp is echter veel te breed, want er zijn zoveel manieren waarop dat kan. Je training zou dan of heel groot worden, of heel oppervlakkig. Daarom kun je je doelgroep beter verfijnen. Je maakt bijvoorbeeld alleen een training voor de personen die een baan in het buitenland willen vinden.

2. Bepaal het enige, juiste onderwerp

Waar ligt je doelgroep het meeste wakker van? Wat levert hen hoofdpijn op? Dat zijn de belangrijkste vragen waarmee je het onderwerp van je training kunt bepalen. Maar wat is dan vervolgens het het meest begeerlijke doel om te bereiken als dit probleem is opgelost? Zo bepaal je het onderwerp en ook meteen het doel dat er met je online training te behalen valt. Alleen wanneer je onderwerp heeeel belangrijk is voor je doelgroep, zal er in geïnvesteerd worden.

3. Bepaal de juiste prijs

De prijs laat je in de eerste plaats afhangen van de lengte en omvang van je training. In de tweede plaats hangt de prijs af van de impact die het behalen van het doel heeft op het leven van de klant. Denk hierbij aan de gevolgen voor zijn gezondheid, zijn vermogen, de status etc.

Wanneer je dit allemaal weet, hoeft er niets meer in de weg te staan om je online training te gaan maken!

Tot slot: Autorespond zoekt een virtuele assistent! Kijk hier voor meer informatie

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>