Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op jul 23, 2013 in Overige | 0 reacties

Webinars leiden tot hogere conversie

In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik dat gratis webinars organiseren op nummer 1 staat van mijn top-3 van lijstgroei-methodes.

Webinars bestaan al een tijdje, maar ze beginnen nu pas echt door te dringen bij ondernemers die meer klanten willen werven. Tot voor kort golden ze als onbetrouwbaar. Het was namelijk niet mogelijk om de geluidskwaliteit te garanderen via internet. Ook waren de verbindingen instabiel, waardoor je sessie ineens afgebroken kon worden. Dat zijn allemaal zaken die je niet wilt hebben als je met potientiële klanten aan het spreken bent.

Teleseminars waren toen een uitkomst. Via de telefoon waren we namelijk wel verzekerd van een goede geluidskwaliteit. En je deelnemers hebben geen computer nodig om deel te kunnen nemen. Teleseminars zullen ook interessant en bruikbaar blijven en je hebt er weinig werk aan. Maar:

De techniek van webinars is tegenwoordig sterk verbeterd en daarom wordt deze tool nu wel interessant. Waarom?

  • Een webinar komt meer in de buurt van een echte training of presentatie en geeft dus meer een levensechte ervaring. Er is bewegend beeld te zien en de deelnemer kan zien dat er anderen aanwezig zijn en daar interactie mee hebben.
  • Met bepaalde uitgekiende webinar- software kun je ook zorgen dat de training of presentatie op bepaalde vaste momenten kunnen worden bijgewoond. Die zijn van te voren opgenomen. Zo kun je, zonder dat je zelf aanwezig bent aan je deelnemers een live-sessie aanbieden.
  • Het is goedkoper voor je deelnemers, want ze hoeven geen telefoonkosten te betalen voor het inbellen. Ze moeten wel achter hun pc zitten.
  • Maar het allerbelangrijkste: door de levensechtheid kun je in een gratis webinar veel beter je producten verkopen. Volgens internet-deskundigen leidt dat tot hogere conversie.

Een zeer interessant en onmisbaar instrument dus om in te gaan zetten voor je bedrijf.

Maar misschien vraag je je af hoe je dat allemaal voor elkaar krijgt. Wat je echt niet moet doen is zelf het wiel gaan uitvinden, want dat kost je uren de tijd en ook gaat het je veel inkomen schelen. Je kunt dit niet alleen!

Stijn Zeeman en Rogier Wagtendonk van TheNextTrainer schieten je te hulp en leggen precies uit hoe je te werk moet gaan. Zij doen dat in hun online training ‘uitverkochte online seminars’. Je kunt direct met deze training starten als je je hier aanmeldt.
Let op: Wanneer je het product koopt, (wat ik aanraad!)  mag ik je een extra korting van 50 euro geven. Vul daarvoor de couponcode ‘autorespond’ in bij het afrekenen.

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>