Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op mei 14, 2014 in email marketing, Kennis verkopen | 0 reacties

Waarom verkopen via je nieuwsbrief zo moeilijk kan zijn

Wanneer je een nieuwsbrief gaat sturen zijn je verwachtingen waarschijnlijk heel hoog. Toch kan het resultaat echter behoorlijk tegenvallen. Er is namelijk één ding dat je goed moet weten. De gemiddelde conversie (verkoop) uit een nieuwsbrief is ongeveer 0 tot 4 %. Dat betekent dat wanneer jij je nieuwsbrief stuurt naar 100 mensen er misschien maar 1 persoon is die zich aanmeldt en dan heb je het dus heel goed gedaan!

Dat betekent niet dat je het op moet geven! Integendeel, de conversie cijfers van andere marketing instrumenten (website, sociale media, advertenties etc.) zijn namelijk nog veel lager.

Wat je eraan kunt doen om het resultaat te verbeteren, is erop focussen dat je vooral mensen uit je doelgroep op je lijst krijgt. En dat die personen tegelijkertijd ook nog eens kooplustig en kapitaalkrachtig zijn, vertrouwen in jou hebben en geïntereseerd zijn in je aanbod. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Veel mensen die op je lijst staan willen echt wel iets bij je kopen, maar wachten op het juiste aanbod. Daarbij speelt de prijs een grote rol. Zijn je prijzen altijd hoog, dan zou je een goedkoop online product kunnen toevoegen aan je diensten, toegankelijk voor iedereen. Ben je altijd goedkoop, dan zou je juist een dienst kunnen ontwikkelen waarbij de klant jouw volledige aandacht krijgt. Want misschien zit hij daar juist op te wachten, omdat hij weet dat hij zijn probleem nu eindelijk gaat oplossen! Dit zijn de zogenaamde high end diensten, waarvan de Vip-dag een voorbeeld is.

Het direct verkopen van Vip-programma’s van duizenden euro’s via je nieuwsbrief, is dat wel mogelijk? Ja, het kan, maar er is een tussenstap nodig. Een tussenstap waar ze meer informatie krijgen en er meer contact met jou is.  Waar het vertrouwen in jou verder groeit. Waar alle twijfels en bezwaren weggenomen worden. Een webinar is een uitstekend middel daarvoor.

In het webinar van vanmiddag 15.00 uur leer je van Laura Babeliowsky alles over Vip-dagen. Een gratis webinar waar ik je graag op wil attenderen. Je leert hier ‘hoe je VIP-dagen kunt creëren, aanbieden en verkopen, zodat je bedragen kunt verdienen van 1000 – 10.000 euro PER DAG met het werk dat je het allerleukste vindt’. 

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>