Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op mrt 21, 2012 in Kennis verkopen, nieuwsbrieven | 0 reacties

Waarom kennis delen niet voldoende isWanneer je vroeger iets wilde verkopen, plaatste je een advertentie.
Dat is nu niet meer zo slim. Tegenwoordig schrijf je een artikel. Het artikel heeft de advertentie dus vervangen. Maar dat vereist voor ondernemers een fundamenteel andere houding en vaardigheden.

Kennis willen delen is het sleutelwoord.

De ondernemer moet dus een soort leraar willen zijn.

Voor ondernemers die hun kennis online willen verkopen geldt dat helemaal. De leraar in jezelf moet dan worden wakker geschud. Maar dat heeft nauwelijks iets met het oude beroep te maken. De basishouding om iets uit te willen leggen en de betrokkenheid is wel hetzelfde. Maar voor de rest zijn er grote verschillen:

  • Je verkoopt alleen de kennis waar je zelf helemaal achter staat en waar je een passie voor hebt.
  • Je ‘claimt’ het kennisgebied voor jezelf; je zegt dat jij de persoon bent die alles weet te vertellen over samenwerken in teams, hypotheken, sieraden maken etc.
  • Je moet precies weten waarom mensen jouw kennis zouden willen kopen en wat hun koopmotieven zijn.
  • Je draagt alleen de kennis over die iets concreets op gaat leveren in het leven van je doelgroep.
  • Je gaat aantrekkelijke salesteksten schrijven en je geeft je modules pakkende titels. Anders verkoop je niet veel.
  • Je moet exact weten waarom mensen van jou willen kopen en wat jou geloofwaardig maakt.
  • Je moet je verdiepen in nieuwe leermiddelen. De tijd heeft niet stilgestaan; je hebt het schoolbord en de aanwijsstok niet meer nodig. Met nieuwe eenvoudige technieken laat je je doelgroep leren.
  • Je moet bereid zijn om aan continue marketing te doen: een blog, een ezine of nieuwsbrief te hebben die rond jouw expertkennis draait.

Dit zijn exact de punten waar ons programma over gaat en waar wij je bij gaan helpen. Nog even geduld a.u.b. Aanmelden voor ‘Kennis Verkoopt!’ kan vanaf volgende week.

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Hier kun je het gratis e-book 7 Eenvoudige Manieren om je doelgroep online te laten leren bestellen.

En hier kun je de gratis MP-3 van het teleseminiar met Michel Penterman: verdien passief inkomen door het verkopen van je bijzondere, specifieke kennis bestellen.

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>