Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op jun 6, 2012 in Kennis verkopen, shoppingcart | 2 reacties

Tips om je ebook wel lucratief te maken

E-books leveren niet veel op en ze worden ook nog eens slecht gelezen over het algemeen. Mensen slaan het op hun computer op voor een later moment, dat er vaak niet komt.

Maar toch is je investering niet voor niets geweest, omdat het wel degelijk mogelijk is om een ebook lucratief te maken. Het begint ermee dat je het ding als een kennisproduct ziet. Door de kennis erin op een andere manier te verpakken, kun je er meer aan verdienen.

Je  kunt er bijvoorbeeld een online programma van maken. Dit heeft grote voordelen: de prijs hiervan kan veel hoger zijn. Een ebook kost bijvoorbeeld 17,50 maar een online programma 287 euro. Dat komt omdat je een veel grotere belofte kunt doen met zo’n dienst. En je kunt veel meer bereiken omdat je je doelgroep veel beter kunt laten leren. Je brengt bij mensen namelijk een leerproces op gang en dit kun je een periode lang monitoren. Dat biedt een hogere waarde en heeft dus een hogere prijs.

Hoe doe je dit? Door je ebook erbij te pakken en op een andere manier naar de inhoud te gaan kijken.

  1. Probeer in de stof verschillende stappen te onderscheiden. Bekijk of er fasen zijn van een leer- of transformatieproces die doorgemaakt moeten worden. Dat kunnen acties zijn, maar ook veranderingen in manier van kijken of denken bijvoorbeeld. Iedere stap wordt een bouwsteen van je online programma.
  2. Bedenk bij iedere bouwsteen acties die nodig zijn om mensen de stap te kunnen laten zetten. Geef opdrachten in verschillende vormen.
  3. Bedenk creatieve manieren om de kennis over te dragen, dus niet alleen louter schriftelijk zoals in het ebook.
  4. Bedenk een leerdoel bij iedere stap en geef mensen manieren om zelf te beoordelen of ze dit doel hebben bereikt.
  5. Geef manieren om hun eigen voortgang te meten en verantwoording af te leggen, zodat ze het doel ook werkelijk behalen.

Nu zijn er nog andere manieren om je ebook oneindig veel lucratiever te maken, die veel verder gaan dan er een online programma van maken. Dat heeft te maken met het businessmodel dat je kiest. Daarover leer je meer in het Kennis Verkoopt-zomer-actieprogramma.

Wij focussen tijdens die programma op het goed vermarketen van je producten zodat je daadwerkelijk winst gaat maken. Deze kennis kun je nergens anders krijgen. De investering zul je gegarandeerd terugverdienen!

Welmoet Babeliowsky

2 Reacties

    • Hoi Erno,
      Ja een geweldig mooi voorbeeld van een ondernemer die het wel is gelukt. Maar zouden er ook Nederlandse voorbeelden van zijn? Want ons land en taalgebied is natuurlijk wel een stuk kleiner.

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>