Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op feb 6, 2013 in informatie-marketing, Kennis verkopen, nieuwsbrieven | 0 reacties

Ook gratis infoproducten zul je moeten verkopen

Ook gratis infoproducten zul je moeten verkopen

Een tijd geleden zat ik met twee andere ondernemers in een mastermind-verband. Het was een groepje waarin we met elkaar de plannen bespraken waarmee we onze informatie-bedrijven wilden laten groeien. We bespraken de events die we wilden organiseren, gaven elkaar feedback op teksten en hielden elkaar scherp. We noemden ons de ‘imperium-club’. Was dat megalomaan van ons?

Nee, ik denk het niet. Wanneer je je doel hoog stelt, bereik je uiteindelijk meer. Misschien houd je er geen imperium aan over, zoals Gucci of Unilever, maar wel een bedrijf waar je een hele goede boterham mee verdient. En dat allemaal door aan informatie-marketing te doen.

Maar wat is daarvoor nodig? Het kan doordat je ‘content’ maakt, je kennis gaat omzetten in content en daarvan een gedeelte gratis ter beschikking stelt. Dat kan verschillende vormen aannemen:

  1. Artikelen schrijven
  2. Nieuwsbrief of ezine versturen
  3. Bloggen
  4. Gratis weggevers maken
  5. Gratis webinars of teleseminars houden
  6. Video’s maken
  7. Goede salesteksten schrijven

Echter: alleen wanneer je deze marketing combineert met een slim verdienmodel, kan het heel lucratief zijn en hoef je niet eens alles eraan te doen of heel hard te werken.

Kan iedereen dat? Het is zeker mogelijk voor iedere ondernemer die kennis overdraagt. Maar ook als je coach bent en je voornamelijk vragen stelt aan je klant, is het mogelijk om dat om te zetten in content die interessant is voor anderen om te lezen.

Het lastigste is het vooral te durven en het te doen en je moeten weten wat er precies werkt en wat niet. Want ook al is jouw infoproduct gratis, dat betekent niet dat iedereen het zomaar wil hebben. Je zult het ook moeten weten te ‘verkopen’. Hoe je dat doet, leer ik je graag op de training van volgende week. Kijk hieronder verder.


Op 12 Februari a.s. om 11.00 uur organiseer ik een Online Training: ‘In vijf stappen een gratis weggever maken die zorgt voor groei van je bedrijf’ Er zijn geen kosten aan verbonden.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden

 

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>