Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op feb 5, 2014 in Overige | 0 reacties

Nieuwe, aantrekkelijke verdienmodellen voor trainers en andere experts

Wie als zelfstandige trainer of expert besluit om virtueel te gaan trainen kan niet zonder de juiste tools.

Je hebt deze tools nodig om te zorgen dat je net zo goed kan trainen als live. Je hebt een speciale website nodig waar je je trainingscontent neer kan zetten en af kan schermen. Zo zorg je dat je doelgroep toegang kan krijgen tot de omgeving waar de modules, video’s, naslagwerken, opdrachten etc. te vinden zijn die bij de training horen.

Je hebt verder middelen nodig om het betalen en het toegang krijgen te automatiseren.  En een CRM-systeem om overzicht over de groepen te houden en te kunnen mailen.

Deze tools bieden samen uiteraard de kans om op te schalen. Omdat een gedeelte van het trainingsproces geautomatiseerd wordt, kun je meer mensen en grotere groepen bedienen. Je houdt zo meer tijd over. En je hebt zo hogere inkomsten.

Het verkopen van de trainingen wordt ook stukken eenvoudiger. De koppeling met emailmarketing is namelijk snel te maken. Dat betekent dat je de doelgroep makkelijk kan benaderen om de volgende stap te zetten. Je richt de mails precies aan de juiste groep en kunt zo heel relevant zijn in je aanbod.

Maar het allermooiste hiervan vind ik, is dat er nieuwe verdienmodellen ontstaan, die voordien niet voor mogelijk werden gehouden. Hierbij moet je denken aan lidmaatschappen, het steeds opnieuw lanceren van bestaande trainingen, live streams, het automatisch kunnen upsellen naar hogere trainingsniveau ’s en nieuw aanbod etc.

Lidmaatschappen bieden een zeer aantrekkelijk verdienmodel. Omdat je voortdurend betaald wordt voor nieuwe content die je levert, kunnen je inkomsten snel oplopen. Maar dat lijkt allemaal heel lastig voor elkaar te krijgen. Want hoe zorg je dat je doelgroep lid wil worden en blijven? Hoe zorg je dat je steeds nieuwe content kunt bieden? Heo zorg je dat nieuwe leden de juiste materialen voorgeschoteld krijgen? Wanneer kan je toch beter voor losse trainingen kiezen in plaats van een lidmaatschap?

Het gratis webinar ‘Nieuwe, aantrekkelijke verdienmodellen voor trainers en andere experts’ op 18 februari gaat over dit onderwerp. Tijdens dit webinar leert Rogier Wagtendonk van The Next Trainer hoe we te werk moeten gaan. Hij gaat ook verschillende inspirerende voorbeelden van succesvolle lidmaatschappen geven.

Stijn Zeeman & Rogier Wagtendonk van de The Next Trainer bieden een speciale website-oplossing voor trainers die virtueel willen trainen met behulp van een online leeromgeving: de Klantmagneet Membership website. Deze kan gekoppeld worden aan ons systeem Autorespond, (voor emailmarketing en het betalen/toegang krijgen tot de trainingen). Vandaar dat wij onze krachten bundelen en dit webinar organiseren. Kijk hier voor meer informatie over dit webinar en aamelden

Kun je niet aanwezig zijn op dat moment? Meld je dan toch aan, want er komt een opname achteraf.

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>