Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op jul 13, 2016 in email marketing, nieuwsbrieven, Overige, productlanceringen | 0 reacties

Zeven manieren om je lijst sneller te laten groeien

Zeven manieren om je lijst sneller te laten groeien

De zomervakantie gooit vaak roet in het eten! Als je tenminste wilt zorgen dat er in het najaar voldoende deelnemers zijn voor je workshop, training of event.

Wanneer je straks goed wilt verkopen, moet je al in deze zomermaanden de lancering voorbereiden. Maar dat zijn juist de maanden waarop je minder bereik hebt, vanwege alle vakanties door het hele land.

Veel ondernemers met eigen aanbod vinden dat dus een lastige periode. Ze willen hem het liefst overslaan. Ik heb dat eerlijk gezegd ook, maar dat meen ik dan niet echt serieus omdat ik ook erg van de zomer houd.

Waar ik overigens niet bang voor ben is dat ik mijn doelgroep niet kan bereiken, omdat ik weet dat men mails ook leest op vakantieadressen, misschien zelfs beter omdat mensen dan meer tijd hebben. Wat ik lastiger vind is dat ik mijn eigen acties door moeten laten lopen, terwijl ik op vakantie ga. Ik moet nu al vooruit gaan denken en emails alvast gaan inplannen.

Waar de focus vooral naar naar uit moet gaan, is het extra laten groeien van je lijst. Want hoe meer mensen uit je doelgroep erop, hoe beter straks de lancering verloopt.

Wat zijn de beste manieren om je lijst harder te laten groeien? Het geheim zit hem in de extra acties die je doet. Ik geef je zeven ideeën voor lijstgroei.

1. Schrijf een artikel en verspreid dit in de sociale media. Zet er een plaatje bij met daarin de titel en de link naar je blog.

2. Maak een handige checklist; het snelst gedownloade stuk content op internet.

3. Haal dagelijks verschillende ‘quotes’, prikkelende uitspraken uit dit artikel en verspreid deze als microcontent in de timelines van de sociale media.

4. Maak een nieuw ebook met weer een urgent onderwerp voor jouw doelgroep.

5. Organiseer een webinar met informatie waar jouw doelgroep naar smacht.

6. Organiseer een challenge met een aantrekkelijk doel dat niemand kan behalen zonder jouw hulp.

7. Sluit joint ventures met andere ondernemers en doe samen slimme acties.

Na de zomer start ik met een groep ondernemers die in het najaar hun product (workshop, online training, event etc.) willen gaan lanceren. Doe ook mee, want van deze begeleiding leer je ontzettend veel en ga je het heel goed aanpakken, zodat je meer klanten krijgt dan ooit tevoren. Let dus goed op de informatie die ik je ga sturen in de komende tijd.

Krijg alvast vijf simpele tips om je product te lanceren van Welmoet Babeliowsky.

Op 22 september vind de lancering plaats van mijn boek ‘Experttips voor Succesvolle Productlancering’. Je kan daarbij zijn!

 

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>