Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op feb 26, 2013 in Kennis verkopen | 0 reacties

Met deze drie adviezen ga je beter verkopen dan ooit

Met deze drie adviezen ga je beter verkopen dan ooit

Ik ben het boek To sell is Human van Daniel H. Pink, op dit moment een bestseller in de VS, aan het lezen. Het wordt binnenkort in het Nederlands vertaald als Verkocht.

De schrijver beweert dat niet alleen salesmensen verkopen, maar dat wij dat allemaal doen, de hele dag door. Bijvoorbeeld als we iemand voor ons plan proberen te winnen in een vergadering, zijn we aan het ‘verkopen’.

Ik realiseer me nu dat ik al heel lang een affiniteit heb met ‘Kennis verkopen’. Ik werkte vroeger in een TBS-kliniek op een onderwijsafdeling. Daar ‘verkocht ik kennis in mijn winkel’: ik bood onderwijs aan en motiveerde TBS-ers om diploma’s te halen. Ongemerkt werkte ik volgens de verkoopprincipes van Pink.

Volgens Daniel H. Pink draait verkopen om deze ABC:

  1. dat je afgestemd bent op je klant (Attunement)
  2. dat je goed met afwijzing om kunt gaan (Buoyancy)
  3. dat je heel duidelijk kunt maken wat je verkoopt. (Clarity)

Er staat in dit boek een leuk onderzoek naar hoe men succesvol kan verkopen.  In Hollywood proberen schrijvers en creatieve types hun ideeën voor een film of televisieserie te verkopen door middel van ‘pitches’. De onderzoekers wilden weten welke pitches het meeste kans hadden om uitgekozen te worden. Er kwam uit dat de presentaties waarbij de pitcher zocht naar samenwerking en open stond voor betrokkenheid van de andere partij, het vaakst groen licht opleverden. Luisteren en gelijkwaardigheid zoeken bleken dus ontzettend belangrijk te zijn!

Nu leer ik ondernemende experts om hun eigen kennis te verkopen en daarmee goed te verdienen. Ook hier gelden natuurlijk de principes van Pink. Omdat klanten tegenwoordig ontzettend goed geïnformeerd zijn, is gelijkwaardigheid heel belangrijk geworden.

Wanneer je expert bent op een specifiek terrein zit je tegenwoordig op een goudmijn, maar misschien realiseer je je dat nog niet en lukt het je niet goed om die kennis om te zetten in klinkende munt.  Doe dan zeker mee met het live event van Kennis Verkoopt op 12 april, want daar leer ik je stap voor stap hoe je het lucratief kunt maken.

Kijk hier voor informatie en aanmelden

Wacht niet te lang met aanmelden, want de prijs gaat binnenkort omhoog.

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>