Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op aug 26, 2010 in informatie-marketing, shoppingcart | 1 reactie

In 7-stappen zelf een e-book uitbrengen en verkopen

Dit artikel is bestemd voor coaches, trainers en adviseurs die in eigen beheer een e-book willen uitbrengen en verkopen. Het hoeft niet tijdrovend, duur en ingewikkeld te zijn om om op een professionele manier een e-book aan de man te brengen. Lees welke eenvoudige en gratis hulpmiddelen er zijn.

Wat in Amerika reeds gemeengoed is geworden, gebeurt nu ook in Nederland steeds vaker: ondernemers die een e-book uitbrengen waarmee ze voor nichemarkten interessante, specialistische kennis verkopen. Wat betreft gratis e-books wordt hier de achterstand al snel ingelopen. Als onderdeel van hun ‘infomarketing’ zie ik steeds vaker dat ondernemers ze aanbieden als cadeau bij aanmelding van hun nieuwsbrief. Enkele voorbeelden:

Een e-book over de fouten bij het daten: http://www.d-date.nl/

Informatie over hoe beter te presenteren http://www.streamconsult.nl/

Alles leren over opvoeden: http://www.satisfactive.nl/

Mijn relatie levend houden via: http://www.carolinefranssen.nl/nieuwsbrief

Wanneer je een e-book gaat maken om het te verkopen kom je voor nieuwe uitdagingen te staan. Want dat stelt uiteraard hogere eisen aan inhoud en presentatie. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige, gratis tools beschikbaar. En is er een goedkoop systeem waarmee je het e-book verkoopt via je website!

DigitalPhotography2

 1. Begin met het maken van je teksten voor het boek in je oude vertrouwde tekstverwerkingsprogramma. Verdiep je in indexering, voetnoten, mooie lettertypes en opmaakprofielen.
 2. Zet het om in pdf-formaat. Dat kan eventueel in Word zelf, maar waarschijnlijk vind je het geen prettig idee dat iedereen dan gedeeltes uit je tekst kan kopiëren. Beveiligde pdf’s kun je maken in Open Office, waar je het Word-document eerst naar toe verhuist. Klik hier om dit  programma gratis te downloaden.
 3. Voor de presentatie van het boek op je site heb je een 3D-plaatje nodig. Maak dit met bijvoorbeeld dit gratis tool. Je hebt een plaatje nodig van de voorkant waarop de titel staat en de auteur. Dat plaatje maak je in een tekenpogramma zoals Paint. Het plaatje kan je vervolgens ook gebruiken als pagina 1 van het pdf.
 4. Nu kan de verkoop beginnen. Je e-book moet op je site komen met een link erbij om te betalen. Het moet er betrouwbaar en professioneel uitzien en iDeal als betalingsmogelijkheid bieden. Neem hiervoor een abonnement op de NL_shoppingcart. Daar hoort bij dat je een iDeal-rekening aanvraagt bij je bank die aan je shoppingcart gekoppeld wordt.
 5. In je NL-shoppingcart-account maak je een link aan waarmee mensen je e-book kunnen gaan betalen via je website.
 6. Je maakt een tekst op je website waarmee je het boek promoot en het 3D-plaatje erbij zet.
 7. Je plaatst er de betaallink bij uit de shoppingcart waarmee men het boek betaalt, de factuur ontvangt en het boek automatisch als downloadlink toegestuurd krijgt.

Wanneer iemand het e-book koopt ontvang je een notificatie e-mail met een kopie van de factuur eraan vast. Het bedrag ontvang je direct op je eigen bankrekening.

Misschien ben je benieuwd wat de kosten zijn. De NL-shoppingcart kost 15 euro per maand (in combinatie met een Autorespond-abonnement, los zijn de kosten 25 euro per maand).  Per verkocht boek is er ongeveer 1 euro aan kosten. Als je voor je e-book ongeveer 16 euro vraagt en je verkoopt één boek per maand, heb je de kosten er al uit! Vanaf het tweede boek maak je winst.

1 Comment

 1. We lopen iets achter op de USA, maar dat zijn we ruim aan het inhalen in Nederland. De markt ligt nog steeds hier open, en van Ebooks is nooit genoeg te lezen.
  Frank

Trackbacks/Pingbacks

 1. Email Marketing Blog » Blog Archive » Laat deelnemers betalen met iDeal. Een workshop of evenement organiseren zonder stress - [...] Lees hier wat je nog meer kunt doen met de NL-shoppingcart: informatieproducten verkopen, zoals e-books etc. [...]

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>