Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op okt 9, 2013 in Overige | 0 reacties

Iedere dag één nieuwe klant erbij. Hoe doe je dat?

Iedere dag een nieuwe klant erbij via je website, zomaar uit het niets, het is mogelijk. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Door een website te hebben waarbij alles uitnodigt om in te schrijven, te kopen en terug te keren. Simone Levie heeft een nieuwe oplossing waarmee je dat eenvoudig voor elkaar kunt krijgen. Het gaat om een combinatie tussen het juiste uiterlijk én de juiste vaardigheden. Om de techniek hoef je je niet te bekommeren, zodat je het meeste aandacht aan de vaardigheden kunt besteden. Op 22 oktober a.s organiseren we samen een gratis webinar hierover.  Lees hier onder alvast wat van Simone’s tips.

1. Hoe krijg je iedere dag een nieuwe klant via je website?

‘Het meest belangrijk is dat je artikelen gaat plaatsen op je website. Dus je moet een website hebben met een blog functie. Je moet zorgen dat je artikelen je lezers inspireren, informeren. Dan schep je een band met je potentiële klanten.

Daarnaast is een goede koppeling met een gratis weggever onmisbaar. Zo gaan mensen zich inschrijven voor je nieuwsbrief. En komen ze iedere keer bij je terug als je iets nieuws te vertellen hebt.’

‘Je scoort met je website als er een combinatie is van de juiste knoppen en de vaardigheid om teksten te maken’  Simone Levie

2. Wat is de belangrijkste vaardigheid die je moet hebben bij een goede website?

‘Het belangrijkste is dat wat je doet, helemaal je passie is. Dat je er 100% voor wilt gaan en dat je het internet 100% wilt omarmen. Dat je openstaat voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

Voor een goede website moet je heel veel vaardigheden beheersen en dat kan je naar mijn mening niet alleen. Ik ben van mening dat je daar coaching voor nodig hebt.

  • Hoe schrijf je goede teksten voor Google
  • Hoe schrijf je een goede verkooppagina,
  • Welke kleuren kun ik het beste gebruiken?
  • Hoe schrijf ik aantrekkelijke koppen?
  • Welke knoppen plaats ik wel of juist niet op mijn site?

Allemaal vaardigheden die je moet beheersen om klanten te krijgen met je website.

Er zijn bureau’s die dit voor je uit handen kunnen nemen, maar daar ben ik geen voorstander van. Je moet je eigen artikelen kunnen schrijven want jij hebt het meest verstand van jouw doelgroep.

Schrijven voor het internet is niet moeilijk, maar je moet het wel leren’.

‘Je scoort met je website als er een combinatie is van de juiste knoppen en de vaardigheid om teksten te maken’ Simone Levie

3. Wat is het verschil tussen jouw oplossing en andere oplossingen?

‘Ik heb een oplossing bedacht waarmee zelfstandig ondernemers heel snel een website kunnen hebben die echt klantwervend is. Vaak wordt een website vormgegeven door een designer. Maar die designer kijkt vaak alleen of een website mooi is en niet of die echt klantwervend is.

Terwijl dat zo belangrijk is. Ik hoor mijn klanten zo vaak zeggen: “Ik krijg veel complimentjes over mijn website.” Maar als ik dan vraag of ze er ook klanten mee krijgen. Dan krijg ik vaak het antwoord dat ze dat niet weten.

Door mijn jarenlange ervaring als webconsultant voor zowel grote organisaties (ziekenhuizen en ministeries) en zelfstandig ondernemers en mijn marketingachtergrond gericht op het internet weet ik goed wat wel en wat niet werkt. Ik heb een systeem ontwikkeld waarbij ik echt ben gaan kijken welke aspecten een website moet hebben om klanten aan te trekken.

Ook merk ik dat zelfstandig ondernemers zelf dingen willen kunnen aanpassen zonder de designer te hoeven bellen. Voorbeelden zijn een goede koppeling met je gratis weggever, een verkooppagina, testimonials, verschillende producten die je met elkaar kunt vergelijken, duidelijke knoppen.

Het mooie is dat alles heel eenvoudig werkt. Je hoeft niet technisch te zijn om een mooie website te krijgen. De kleuren, lettertypes, plaatjes, diensten, etc. kun je zelf heel eenvoudig aanpassen en wijzigen.

Daarnaast krijg je niet alleen een website, maar zit er een trainingspakket / coachingspakket bij. Samen met mij, mijn designer en alle anderen in de groep ga je werken aan je website. Je leert via trainingen hoe je goede teksten schrijft voor Google en hoe je een goede verkooppagina maakt. Ook organiseer ik een training van een dag waarbij je met mij en mijn designer je website helemaal mooi gaat maken. Na die dag is je website af. Je kunt vragen stellen in een Facebook groep.’

4. Waarom matcht jouw systeem goed met Autorespond?

‘Eigenlijk vind ik de koppeling met Autorespond iets onmisbaars wil je een goede website hebben waarmee je meteen klanten krijgt. Via Autorespond betalen mensen op je website en wordt je bezoeker direct klant. ik vind de integratie met Autorespond daarom onmisbaar.

De eerste stap om bezoekers van je website aan je te binden is dmv van een gratis weggever. Die gratis weggever is weer gekoppeld aan je lijst in Autorespond. Via mijn systeem kun je heel eenvoudig een plaatje van je ebook / andere gratis weggever uploaden. Bezoekers vullen hun naam en mailadres in en komen op je lijst. Wij regelen de koppeling voor je. Ook leren we tijdens onze training hoe je je verkooppagina kunt koppelen met Autorespond, zodat mensen direct je product / dienst kunnen kopen.’

Op dinsdag 22 oktober a.s. 20.00 uur geeft Simone Levie nog meer tips in het webinar ‘Krijg elke dag klanten met je website’. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>