Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op jun 24, 2009 in shoppingcart | 4 reacties

Hoe een shoppingcart je omzet kan verhogen

Veel Autorespond-klanten zijn informatie-dienstverleners. Zij geven workshops, trainingen en verkopen informatie-producten zoals e-books via hun website. Al hun facturen worden nu handmatig verstuurd per post of e-mail en de betalingen verlopen niet automatisch. Het afrekenen voor de diensten en producten blijft dus erg omslachtig en geeft veel administratieve rompslomp.

Dit is de reden dat we binnenkort met een uitbreiding van ons product op de markt komen: de shoppingcart (=winkelwagen). Dit betekent dat alle betalingen van bestellingen of inschrijvingen via je website kunnen gaan verlopen.

Omdat deze shoppingcart geintegreerd kan worden met onze autoresponders, heb je een heel krachtig tool in handen. De combinatie is nieuw in Nederland en we weten zeker dat we hiermee een hoop mensen blij zullen maken. Marketinggoeroes noemen het het meest krachtige sales instrument van het internet op dit moment!  Maar misschien weet je nog niet wat jij er aan zou kunnen hebben.  Lees in onderstaand artikel wat de shoppingcart jou kan opleveren.


De shoppingcart die op dit moment door Autorespond wordt ontwikkeld is speciaal voor iedereen die informatie-producten en diensten verkoopt. Denk aan digitale producten zoals e-books, e-courses of e-mailcursussen of audio-bestanden. Maar ook iedereen die regelmatig workshops organiseert, live-seminars, events of teleseminars is er mee gediend. Abonnementsgelden, lidmaatschappen en andere terugkerende betalingen kunnen er eenvoudig mee geind worden.

Je klanten kunnen direct na hun bestelling of inschrijving betalen met IDeal of andere online betalingsmethodes. Direct na hun betaling ontvangen zij de ingeplande e-mails met bijvoorbeeld de download-link voor het e-book. Of de uitnodiging voor de bijeenkomst waarvoor zij zich ingeschreven hebben.

Omdat je bij ons tegelijkertijd beschikt over mailingsfaciliteiten, is het mogelijk om groepen of subgroepen uit je bestand eenvoudig te e-mailen. After sales mails, bedanken, herinneringen en follow up wordt dus een fluitje van een cent.

In het systeem kun je bovendien terug vinden wie welk product heeft gekocht en zo kun je soortelijke zaken onder de aandacht gaan brengen. Mensen die al iets van je gekocht hebben en tevreden zijn, zullen nu eenmaal sneller opnieuw iets aanschaffen. Dit heet up selling: meer halen uit je bestaande klanten.

Een ander groot voordeel is dat mensen direct betalen en dat betekent dat je niet meer op je geld hoeft te wachten. Maar de grote winst is dat het je enorm veel tijd bespaart.
Nu moet je tegen hoge kosten het administratief in orde maken en je bent er niet altijd. Je zaak stagneert op het moment dat je weinig tijd hebt. Met de shoppingcart kan de verkoop onder alle omstandigheden doordraaien en zo houd je dus tijd over voor andere zaken.

En tegelijk biedt het je heel veel kansen. Zonder een dergelijke shoppingcart is het vrijwel onmogelijk om een informatie-business goed te runnen en succesvol te maken. Het wordt dan ook veel meer de moeite waard om e-producten te gaan maken en er tijd in te investeren. Want niets staat je in de weg om er veel geld mee te gaan verdienen en ‘passief’ inkomen te verkrijgen via je website.

Wanneer komt onze shoppingcart er? Na de zomer gaat het gebeuren… Je hoort er binnenkort meer over.

4 Reacties

 1. Heel goed nieuws dat jullie een shoppingcart ontwikkelen! Ik zal erg blij zijn als die er is.

  Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een betaalde e-course die ik voor een relatief laag bedrag wil gaan aanbieden. Ook heb ik plannen om daarna een e-book te schrijven en eveneens via mijn site aan te bieden.

  Zolang ik echter nog alle aanmeldingen en bestellingen daarvoor handmatig moet verwerken, is het niet rendabel en zeer tijdrovend om het aan te bieden. Maar als het allemaal geautomatiseerd is…

  Ik zie ernaar uit!

  hartelijke groet,

  Brigitte van Tuijl

 2. Hallo Welmoet,
  Goed nieuws zeg! Daar ben ik zeker blij mee. Ik ben ook bezig met het ontwikkelen van een e-course (betaald) en wil die heel graag met de shoppingcart aanbieden! Ik kijk ernaar uit. Op die manier is het makkelijke om meer producten op je site aan te bieden. Goed idee.
  Hartelijke groet, Lorraine Simoons

 3. Goed nieuws.

  Belangrijk is dat je er een werkend partnerprogramma aan vasthangt zoals paypro dat doet. Ben ook benieuwd naar jullie prijsstelling.

  Graag meer info.

  Vincent Smit
  Trainer, Just Connecting

 4. Beste Vincent,

  Een partnerprogramma (affiliates) komt beschikbaar bij de tweede release einde van dit jaar. Affiliate-functionaliteit is reeds ingebouwd in de shoppingcart, maar in de eerste release is dit nog niet meegenomen omdat we eerst feedback willen krijgen van gebruikers over de basisfunctionaliteit.
  Ik houd je op de hoogte van de prijsstelling.

  Groetjes, Welmoet

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>