Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op dec 23, 2014 in email marketing, Kennis verkopen, shoppingcart | 0 reacties

Hoe Cor Bakker online ging en een megasucces behaalde

Afgelopen zomer ontving ik een mail van Nienke Pantjes. Zij is de partner van Cor Bakker, de bekende pianist. Ze vertelde over hun plan om een online pianocursus voor beginners te gaan verkopen via Autorespond. Niet veel later zat ik met haar te praten in hun kantoor op de Paulus Potterstraat, vlak bij ons.

Via Michel Penterman, zelf ervaren en succesvol online gitaarleraar en marketeer,  waren ze op het idee gekomen en kwamen ze bij ons terecht. Michel begeleidt en adviseert Nienke en Cor bij de opzet en marketing van hun plan.

Er moest enorm veel gebeuren. Het was voor Cor een moeilijke stap om te beginnen. De video’s en audio’s maken en het strategisch uitdenken nam veel werk in beslag. Daarnaast de website opzetten, de video’s verwerken, Autorespond gaan inrichten. Tot slot besteedden ze veel tijd aan het in gang zetten van een enorme PR-machine.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder… hoe gaat het er nu mee?

Nienke:  Het heeft ons bovenmatig veel succes opgeleverd, en we zijn nog maar net begonnen! Dat is eigenlijk zowel positief als negatief want hoe leuk het ook is dat het een succes is, er komt nog heel veel werk bij kijken. Dus ik ren nogal eens achter de feiten aan voor mijn gevoel. Maar dat is nu gelukkig opgelost.

We hebben besloten om heel vlot een 2e cursus te maken. We weten nu hoe het werkt en alle kinderziektes zijn eruit.

Hoe heeft Autorespond daarbij kunnen helpen?

Nienke: Autorespond is een prachtig combinatie systeem van een webshop en relatiebeheer dat je heel veel werk uit handen haalt. Daardoor kun je alles binnen één programma bekijken, aanpassen en voorbereiden. Ik kan het nog verder ontdekken en nog meer facetten ervan gebruiken. Ik ben er nog maar twee maanden ermee bezig.

Wat ik prettig vind aan de mensen die bij Autorespond werken is dat er bij vragen altijd snel een reactie komt. Wij zijn zelf muzikanten en werken dus op onregelmatige tijden. Mijn vragen komen voornamelijk buiten kantoortijden en evengoed komt er een vlotte reactie binnen. Dat is erg fijn en dat kan ik erg waarderen.

Welke tip heb je voor andere ondernemers die een online programma willen maken?

Nienke:  ’Laat je goed voorlichten over de vaste kosten die je gaat maken en bereid je goed voor met een stappenplan, zodat je overzicht houdt. En laat je adviseren door mensen met ervaring die je kunnen helpen!

Het programma van Cor zit heel goed in elkaar en leidt er toe dat je snel een liedje op de piano kan spelen. Het is te koop via deze link. Er is op dit moment een tijdelijke aanbieding!

Fijne feestdagen!

Hartelijke groet,

Welmoet Babeliowsky


Tweet deze mailFacebook: vind ik leukVermeld op mijn eigen LinkedIn pagina

 

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>