Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op nov 25, 2015 in Overige | 0 reacties

Dit gaat niet werken, heb je het al aan jezelf verkocht?

Volgende week is het zover: dan komen mijn video-lessen over het succesvol lanceren van je dienst of product online. Wanneer je je diensten lanceert, gaat het verkopen makkelijker en dat wil ik je leren.

Om deze lessen zo goed mogelijk te maken, onderzoek ik tegelijkertijd wat ondernemers als lastig ervaren.

Eén van die problemen die speelt is het product zelf. Want een productlancering valt of staat bij het product dat je aanbiedt.

Je lancering kan nog zo professioneel in elkaar steken, wanneer je aanbod niet passend is, gaat het nooit succesvol worden. Wat je aanbiedt moet dus onweerstaanbaar aantrekkelijk zijn! En daar ligt ook meteen het grootste vraagstuk, want hoe kom je daarachter? Er zijn hierbij twee grote valkuilen.

1. Je bied het product aan waarvan je zelf vindt dat anderen het hard nodig hebben.

Dit gebeurt natuurlijk met de beste bedoelingen, maar het werkt niet om je mening aan anderen op te leggen, te zenden of de wereld te verbeteren. Je kunt beter het product maken waar de klant om vraagt, (namelijk door te kijken wat zijn problemen zijn en daar een oplossing voor te bieden). Het gaat niet om het oplossen van jouw eigen probleem!

2. Je biedt een product aan waarvan je zelf niet helemaal overtuigd bent. 

Ik merk vaak dat ondernemers twijfels hebben over de waarde van hun dienst. Onzekerheid werkt echter heel belemmerend. Als jij er zelf niet overtuigd van ben, kan je anderen moeilijk overtuigen. Ik stel soms de vraag: zou je zelf je eigen product kopen? En dan zeggen ze ‘Nee’. Ik vrees dat dit niet gaat werken! Probeer eerst het product aan jezelf te verkopen.

Volgende week meer hierover in mijn videolessen met uitgebreide tips en informatie over succesvol lanceren. Ik zie er enorm naar uit en hoop je daar te zien!

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>