Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Geplaatst door op jun 25, 2014 in email marketing, nieuwsbrieven | 0 reacties

De meest gestelde vraag over nieuwsbrieven

Ik krijg veel vragen over nieuwsbrieven. Vandaag ga ik in het artikel in op de meest gestelde vraag: wat is het beste moment om je nieuwsbrief te versturen?

Zoals jullie weten breekt de vakantieperiode aan. De vakantie is een tijd waarin we tot rust proberen te komen, toch? Ik wil je vandaag een prachtig middel onder de aandacht brengen, dat je altijd helpt om meer innerlijke rust te hebben. Ik heb dit product een tijd geleden gekocht en draag het altijd met me mee.(op mijn mobiel) Het gekke is, dat ik juist op vakantie vaak de opnames beluister. Zo wordt het voor mij echt een periode om tot rust te komen om daarna weer topprestaties te kunnen leveren.

Ik heb het over het prachtige meditatieprogramma:’ Topresultaten met innerlijke rust’ van Annemieke Rozemond. Het is één van de eerste producten in mijn winkel voor online oplossingen voor ondernemers. Annemieke heeft een prachtige stem en ze gaat ook af en toe zingen. Met een heerlijke achtergrondmuziek is dit het mooiste meditatieprogramma dat ik ken. Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over ‘Topresultaten met innerlijke rust’. Let op: Je kunt met de couponcode ‘welmoet1′ tijdelijk korting krijgen op dit product.


Eén van de vragen die ik het vaakst krijg over nieuwsbrieven is wanneer het de beste dag is om te versturen.

Al vanaf het begin van de opkomst van emailmarketing is dit één van de meest onderzochte vraagstukken. Ieder jaar wordt de cijfers opnieuw onderzocht en in dit rapport lezen we de laatste onwikkelingen.

Wat blijkt als eerste? Nederland is zo ongeveer kampioen op het gebied van emailmarketing, want er worden hier gemiddeld meer nieuwsbrieven verstuurd dan in de VS, Australie, Engeland etc. Nu weten we waarom onze mailboxen zo vol zitten!

De meeste emails worden hier verstuurd op donderdag, vrijdag neemt de tweede plek in, maar dinsdag wordt steeds populairder. Maar deze dagen springen er niet uit qua open ratio en doorklik ratio!

Wanneer worden emails dan wel het meest gelezen en doorgeklikt gedurende de week? De weekdagen zelf laten maar weinig onderlinge verschillen zien. Alleen zaterdag ligt het percentage wat hoger, zowel bij bedrijven als particulieren.

De meeste mails worden verstuurd rond 10 uur, maar wanneer worden ze het beste geopend gedurende de dag? Bij bedrijven die gemaild worden ligt de piek in het openingsmoment rond 8.00 uur in de ochtend. Bij consumenten (particulieren) ligt dat moment op 20.00 uur in de avond.

Wat moet je nu doen? Plan je mailing aan bedrijven in om 7 uur, want om 8 uur ligt er een openingspiek. Maar ook in de uren daarna leest men jouw mail gelijkmatig over de dag verdeeld, tot ongeveer 21.00 uur. De dag van de week maakt niet zoveel uit. Maar je zou eens met zaterdag kunnen experimenteren.

Post a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>